Valma

valma_kevaalla2.jpg

Nälkä kasvaa syödessä, niinhän sitä sanotaan. Taikasta saadut positiiviset kokemukset saivat isännän varaamaan Outavainun kennelistä myös 2003 narttupennun, emäntä ei kyllä ”päätä silitellyt”, mutta edelleenkin saman katon alla asutaan ja Valma on tuonut laumaamme säpinää.

Ulkomuodoltaan Valma on kevyehkö, isänsä Kolvmakarens Sebulanin näköinen tyttö. Näyttelyistä Junkkarissa ERI ja muualta EH. Luonteeltaan Valma on hiukan Taikaa rajumpi ja sillä on jonkun verran vartiointiviettiä. Tulee toimeen niin ihmisten kuin toisten koirienkin kanssa. Kotona Valma on varsinainen sylikoira.

Kokeissa olemme käyneet muutaman kerran ja jotakin on pussiin tullut: NUO2 ja 2xAVO2. Ykkösen on vienyt levottomuus riistatyössä. Valma on hurja hakija, metsässä välillä mielestäni liiankin laajaa pyyhkivä koira. Homman pelastaa kuitenkin oma-aloitteinen tiedotus, joista ensimmäinen tapahtui ennen Junkkaria(Valma oli 1,5 v). Riistankäsittely on Valmalla kuten Taikallakin kunnossa ja isännän lähestyessä seisontaa Valman silmät kertovat sisällä myllertävästä palosta. Riistatyöt rajuja ja pientä peräänmenohalua on ilmennyt, tätä kirjoittaessa tuntuu kuitenkin siltä, että Valma on aikuistunut ja ymmärtää isäntäänsä paremmin. Jalostusrekisterissä Valma on  numerolla 408.

Metsästyskoirana Valma on peräänantamaton jokakelin ja –paikan turbokone. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puutu, saalistakin tulee.

Valma on myös ylennetty reppukoirien valiojoukkoon ja onkin hoitanut virkaansa kunnialla