Pentueet

vastasyntyneet.jpg

Teerikujan kennel sijaitsee Rovaniemellä, tarkemmin sanottuna Sinetässä. Kennelnimemme on sattumien summa; olimme miettineet päämme puhki, eikä mitään sopivaa tuntunut löytyvän. Yhtenä aamuna postia hakiessa olivat kunnan rakennusmiehet pystyttämässä uutta osoitekilpeä myös meidän tiehaaraamme. Kyltissä luki Teerikuja---siinäpä se sitten oli- kennelimme nimi. Virallisesti kennelnimen saimme vuonna 2002. Olemme molemmat suorittaneet kasvattajan peruskurssin, olemme jäseninä Suomen Kennelliitossa, Saksanseisojakerhossa , Suomen Metsästäjäliitossa ja muutamassa metsästysseurassa.

Tavoitteenamme on kasvattaa rodunomaisia,hyväluonteisia ja terveitä lyhytkarvaisia saksanseisojia. Saksanseisoja on metsästyskoira ja pyrimme kasvatustyössämme vaalimaan hyviä metsästysominaisuuksia. Arvostamme erityisesti varhaiskypsyyttä, riistaintoisuutta ja yhteistyökykyä. Koiramme ovat tehneet riistatöitä hyvin nuorina ja tiedottaneet oma-aloitteisesti alle kaksivuotiaana. Pyrimme toimimaan pienimuotoisessa kasvatustyössämme niin, että nämä ominaisuudet periytyisivät myös jälkipolville. Metsästäjiltä metsästäjille, siinä lyhyesti kasvatuksemme johtoajatus!
Toiveena on tietysti myös se, että kaikki kasvattimme kävisivät kokeissa ja näyttelyissä ja näin saisimme tietoa koko pentueen tasosta ja osaisimme tulosten pohjalta suunnitella tulevaa.

Suomen oloissa myös metsästyskoiran elämään kuuluu muutakin kuin metsästys. Ison osan vuotta ne ovat kotikoiria, joiden on tultava toimeen kaikkien perheenjäsenten ja vieraitten kanssa. Mielestämme seisojan kuuluukin asustaa, ainakin osan vuorokautta, siellä missä muu perhekin, sisällä, ei pihan perällä tarhaolosuhteissa. Tämä vaatii niin koirilta kuin isäntäväeltä viitseliäisyyttä, mutta luo mielestämme isännän ja koiran väliselle yhteistyölle pohjaa.

Kasvatustoimintamme on pienimuotoista ja meillä ei ole mitään erityistä tarhaa tai kennelrakennusta, vaan pentueet syntyvät ja asuvat kanssamme sisätiloissa. Näin ne leimautuvat ihmisiin, sopeutuvat osaksi laumaa ja oppivat koiraelämän alkeita päivittäin.  Kennelimme ensimmäinen pentue, O- pentue, syntyi vuonna 2005, yhdistelmästä Outavainun Taika/Stenbitens Fix.

Omalla kohdalla on erityisen mukavaa ollut Outavainun kennelin isäntäväen, Jukan ja Teijan, huolenpito kasvateistaan vuosien saatossa. Tätä esimerkkiä olemme mekin noudattaneet omassa kasvatustyössämme, pitäneet yhteyttä pennunottajiin, auttaneet koulutuksessa ja järjestäneet erilaisia pentuetapaamisia. Onpahan useampi pentu omistajineen käynyt meillä metsälläkin syksyisin  ja toivottavasti tulevat iloksemme myös jatkossakin.

Pennut myymme madotettuina, rokotettuina, sirutettuina ja lääkärin tarkastamina ja mukaansa ne saavat  lukupaketin ja penturuokaa.

Jos olet kiinnostunut, tervetuloa tutustumaan koiriimme ja meihin!