Meistä

meista.jpg

Olemme Teerikujan kennelin "ihmishahmot" Sari ja Jussi. Asustelemme ”suurkaupungissa”, Rovaniemellä ja tienaamme jokapäiväisen leipämme lasten parissa. Onneksi asumme kuitenkin laajan kaupunkimme pikkukylässä, Sinetässä, noin 20 km keskustasta, aivan maaseudulla. Kotimme sijaitsee Teerikujalla, josta myös tulee kennelnimemme.

Kun luonto ja siellä liikkuminen on elämäntapa, Teerikuja on asuinpaikkana ihanteellinen, sillä metsästys-, marjastus- ja sienestysmaat alkavat takapihaltamme. Siivekkäitä, metsoista lehtokurppiin, on vipeltänyt pihallamme ja talvisin pihapuissamme saattaa ruokailla kymmenpäisiä teerikarjoja. Ja jänikset ovat tuhonneet kasvimaamme salaattipenkit joka kesä. Riistaa siis riittää jo kotinurkilla ja ympärillä levittäytyvät valtion maat tarjoavat mukavat olosuhteet eränkäyntiin.

Vaikka puitteet metsästää kotinurkilla ovat hyvät, on välillä antoisaa käydä toisenlaisiakin paikkoja kiertelemässä. Ylä-Lapin tuntureille olemme pyrkineet joka vuosi tekemään sekä syksy- että talvireissun, tosin luvat ovat vain välillä olleet tiukassa. Myös Ruotsin puolella olemme pari kertaa käyneet ja toivottavasti pääsemme jatkossakin. Eikä peltojahditkaan ole vieraita, joka vuosi olemme marraskuussa jatkaneet metsästyskautta fasaaneja jahdaten.