S-pentue

pieta_1kauhava.jpg

Emä: Teerikujan Pieta FIN26557/08A
KAER: NUO 1, AVO 1, VOI 1
Näyttely: Varasert
Lonkat A/A   
                                                                            
luukas.jpg
Isä: Fasantorpedens Lukas FI52950/11A
KAER: NUO 2, AVO 1
Näyttely: Jun Eri
Lonkat A/A, EBJ-vapaa
S-pennuilla pari vuotta takana, joten kirjataampa tähän joitakin omia, omistajien ja muutaman ulkopuolisen havaintoja. Yhtään alamittaista porukassa ei ole, nartut aika tasakokosia noin 60 cm korkeita, pojat ovat kooltaan kaliberia kookkaampia, 64-67 cm korkeita jässiköitä, ja kaikki on varustettu vankalla raajaluustolla.
Kaikilla on hyvät, aktiiviset kodit ja pennnut kuulostavat olevan ihan tavallisia, täyspäisiä seisojan alkuja. "Ruoka maistuu, uloste on kiinteää ja liikettä riittää"! Niin, ja isäntä/emäntä on kaikille se tärkeä juttu, siihen kannattaa pitää yhteyttä...
Tapasimme yhdeksän pentua kymmenestä pentupäivillä Lapualla ja mukava oli katsella pentujen menoa pellolla, haku oli osalla jo vähintäänkin riittävää, muutamalla vielä pienimuotoisempaa, mutta tuloksekasta. Kaikki löysivät riistaa ja tehtiin aivan hienoja riistätöitä, jollakin avasssit oli hieman "pitkiä" ja kuulokin välillä hävisi. Törmäyksiäkin tuli, karkotuksiakin tapahtui, oma-aloitteisia nostojakin sattui ja rusakkoakin oli mukava ajaa, ainakin koiran mielestä, isännästä nyt en ole aivan varma.
Junkkarissakin käytiin kohtuullisella porukalla, ja siellä onnistui pellolla vain Velmu (T. Severi), mutta rakenne katselmus meni mukavasti Missin (T. Seireeni) ollessa PN4.
Ja tuon pentupäiviltä poisjääneen pennun olemme saaneet vieraaksemme sitten muutaman kerran ja samanmoinen on niin luonteeltaan, toiminnoiltaan kuin kooltaankin,! Mutta näinhän se on ollut jokaisessa pentueessamme, pennut kehittyvät eri tahtiin, osalla jo enemmän riistakosketuksia ja  metsäpäiviä, osa tulee rauhallisesti perässä.
Monelle on jo ekana varsinaisena metsästysyksynä ( noin 1,5 v) pudotettu hyvistä riistatöistä ja eiköhän loput tulevan syksyn  aikana (tai jo maaliskuussa tunturissa) seuraa perässä. Moni on pentueesta oan tajunnut tiedotuksen hyödylliseksi ja oma-aloitteisia tiedotuksia on jo moni tehnyt! Hienoa!
Monella on jo käyty Junkkarin lisäksi muuallakin kokeissa ihan mukavalla menestyksellä.
Kiitokset aktiivisille ohjaajille!  Onnea jatkoon, sitä aina tarvitaan!

                                                                                                       

 

v__a98a.jpg

Teerikujan Saana

KAER: NUO 0

NÄYTTELY: SERT

missi.jpg

Teerikujan Seireeni

KAER: NUO2

NÄYTTELY: ERI,PN4 Junkkarissa

SERT

seita1.jpg

Teerikujan Seita

unnamed.jpg

Teerikujan Severi

KAER: NUO2 (Junkkari)

NÄYTTELY: H Junkkarissa

EH

puma.jpg

Teerikujan Siru

img-20150215-wa0001.jpg

Teerikuja Sisu

KAER:NUO 0

NÄYTTELY: ERI, SA

saku2.jpg

Teerikujan Spede

roope_1v-13.jpg

Teerikujan Sutki

NÄYTTELY: VARASERT, VARACACIB

sulosalli1vee.jpg

Teerikujan Sälli ja Sulo

Sulo

KAER: NUO1

LONKAT: A/A

NÄYTTELY: ERI+loppukehä Junkkarissa

Sälli

KAER: NUO3

LONKAT: A/A

NÄYTTELY: ERI Junkkarissa

VARASERT