Pieta

09_pieta.jpg

Kun maaliskuun lopulla 2008 syntyi Taikalle toinen pentue, P-pentue, jätimme siitä kotiin Pietan. Pieta on vankkarakenteinen, vahvaluustoinen narttu. Luonteeltaan se on avoin ja rauhallinen koiranalku.
Mukanamme se on kulkenut kaikissa askareissamme maalikylistä metsän kätköihin. Pienestä pitäen Pietassa on viehättänyt halu kantaa ja noutaa kaikkea hikisistä villasukista riistaan. Myös haku on sujunut pennulle sopivalla laajuudella, nokka on pelannut ja lintuja on löytynyt mukavasti. Kuuden kuun ikäisenä tapahtui sitten ekat seisonnat, niihin tehtiin hyvät riistatyöt ja istuen ihmeteltiin lentäviä tipuja.
Kaikenkaikkiaan miellyttävä tapaus!

Vuonna 2009 Pieta kulki jo metsällä tositoimissa ja sille pudoteltiin maltillisesti niin metsä- kuin peltolintujakin. Myös koepuolella tuli onnistuminen, tuloksena NUO 1.

Vuosi 2010 ei tuonut yllätyksiä Pietan kehityksessä. Elokuussa typy alkoi tiedottaa ja syksyn aikana olemme saaneet nauttia oma-aloitteisista tiedotuksista niin metsässä kuin pelloillakin. Riistaa on tiputettu kohtuullisesti ja mitään kuumumisen merkkejä ei ole näkynyt.Kokeissa kävimme, tuloksena AVO 0,AVO 2 ja kolmas kerta toden sanoi, AVO 1, ja siirtyminen VOIVOI-luokkaan!

AVO 1:sen jälkeen keskityimme Pietan kanssa metsästelemään, mutta 2013 Pieta joutui tuuraamaan itsensä rikkonutta tytärtään kokeisiin ja VOI 1:hän sieltä tuli.

Pietaa voisi kuvata yhdellä sanalla; yhteistyökykyinen. Tuo halu toimia parina ohjaajan kanssa näkyy yhteydenpitona haussa, oma-aloitteisina tiedotuksina ja rauhallisuutena lintujen lähtiessä rajusta avanssista, ammuttaessa ja linnun pudotessa.  Myös nouto ja vesityöt ovat sujuneet koko ajan hyvin.

Pietalla on myös ollut kolme pentuetta, Q-, R- ja S-pentueet, yhteessä 22 pentua, joista 16 käynyt kokeissa ja 11 palkittu. Näyttelytkin ovat menneet mukavasti ja pari MVA:kin on tullut. Mutta tärkeintä on se, että kaikilla on metsästetty ja metsästetään toivottavasti vielä monta, monta vuotta.

Jalostusrekisterissä Pieta on numerolla 452.

Nyykyään Pieta viettää ansaittuja reppukoiran vuosia virkeänä mutta jo harmaantuneena muorina.